Covid19 maatregelen

1. Van en aan boord gaan
● Spreid uw aankomst met andere gasten. Waarborg de 1,5 meter afstand.
● Doe vooraf de gezondheidscheck om te zien of er sprake is van verschijnselen die mogelijk op Corona duiden. Bij aankomst zullen wij deze check met u herhalen.
● Wij verzoeken u uw contactgegevens vast te leggen zodat in geval van besmetting aan
boord tot 14 dagen na einde van de reis contactonderzoek door overheidsinstanties kan
plaatsvinden. Deze worden daarna vernietigd (AVG).
● Bij aankomst leggen wij uit welke maatregelen genomen zijn en hoe u zelf kunne bijdragen aan een veilige omgeving.
● De bemanning organiseert van boord gaan passagiers met gepaste afstand.
● Wij zorgen ervoor dat er bij de ingang(en) van het schip een mogelijkheid is om de handen te ontsmetten.
2. Algemene maatregelen, 1,5 meter
● In alle openbare ruimtes van het schip hangt een hygiëne instructie. Houdt u daar aan.
● Houd 1,5 meter afstand (leden uit 1 huishouding uitgezonderd).
● Per algemene ruimte is he max. aantal gelijktijdig toegestane personen aangeven.
● Ook zijn waar nodig afstandsmarkeringen aangebracht.
● Wandelroutes definiëren aan boord eenrichtingsverkeer waar mogelijk aangeven met borden of pijlen anders wachtplaatsen aanduiden
● De bemanning maakt relingen regelmatig en zichtbaar voor gasten schoon.
3. Algemene maatregelen, hygiëne
● In alle openbare ruimtes van het schip hangt een hygiëne instructie
● Bij openbare wastafels en bij openbare toiletten staan pompjes met desinfecterende zeep en papieren handdoeken.
● Er vindt een regelmatige ontsmetting van contactoppervlakken plaats :deurklinken trapleuningen, tafels, relingen, lichtknoppen en andere zaken die veelvuldig door gasten worden aangeraakt.
4. Instructies
● Was vaak uw handen wassen met desinfecterende zeep.
● Vermijd handen schudden en ander fysiek.
● Niezen en hoesten in de elleboog of gebruik papieren zakdoeken.
● Bij symptomen dient u gelijk van boord te gaan.
● Er wordt contact met u opgenomen indien er binnen 14 dagen een besmetting aan boord is geconstateerd, contact op te nemen.
5. Algemene maatregelen catering
● Doe extra schoonmaak rondes in de keuken.
● Er mogen geen buffetten zijn, alles uitgeserveerd per persoon.
● In de keuken moeten zo min mogelijk mensen zijn.
● Mensen die in de keuken werken, dragen handschoenen en mondkapjes.
● Glazen, bestek etc. altijd afwassen (in de vaatwasser) met heet water.
● Afhankelijk van de groepsgrootte, eet twee of meerdere rondes.
● Houd tussen elke ronde 15 minuten voor schoonmaak en ventilatie.
● Gebruik de volledige ruimte gebruiken en houd een strikte tafelschikking aan om de 1,5 meter te handhaven.
● Gebruik wegwerpserveteten en placemats.
● Gebruik zoveel mogelijk mono-verpakkingen voor broodbeleg, maar denk ook aan zoutjes etc. ● Vermijd zoveel mogelijk gebruik van etenswaar waar u met de handen aan moeten zien.
6. Ventileren
● Ventileer zo vaak en zoveel mogelijk.
7. Ten slotte
● Als de 1,5 meter als gevolg van buitengewone omstandigheden (zoals in geval van EHBO of reanimatie) niet mogelijk is geldt het noodprotocol.
● In geval er bij een ex-opvarende corona is vastgesteld, zal de GGD bronnenonderzoek verrichten en vervolgmaatregelen treffen.Iedereen wordt zo snel mogelijk geïnformeerd en zal de aanwijzingen van de GGD opvolgen.